Blog 10 tips om je marketingtijd optimaal in te zetten tijdens de Corona-crisis

10 tips om je marketingtijd optimaal in te zetten tijdens de Corona-crisis

24 november 2020

Bij Creatic geloven we met het hele team rotsvast in de kracht van een positieve mindset: na de regen komt altijd de zon, ook in deze spijtige Corona-crisis. Daarom moedigen we je aan om de tijd die je nu misschien ruim te over hebt, optimaal in te zetten. Zodat je, ook in lockdown, met je KMO aan de weg van succes blijft timmeren. Die weg begint bij het brainstormen over hoe je je overkoepelende marketingstrategie voor het jaar 2021 zou willen invullen. En daarvoor geven we je graag enkele handige leidraden mee.
  • Wie maakt er precies deel uit van je doelgroep? Wil je met je aanbod zo goed mogelijk inspelen op het aankoopgedrag van je potentiële klant, dan is het aangeraden ook duidelijk af te bakenen wie die klant precies is. Voor een duidelijk overzicht deel je je klanten op in categorieën naargelang hun verschillende noden en behoeften. Een goed vertrekpunt zijn bijvoorbeeld de meest recente kopers in je klantenbestand.
  • De ervaring leert ons dat een aankoop doorgaans plaatsvindt wanneer een klant volledig mee is met de bedrijfswaarden van een onderneming. Dit brengt ons tot de merkidentiteit van je onderneming, die jouw doelen, drijfveren en passie voor je product of dienst bundelt in een sterk verhaal met een sprekende visuele representatie. Denk bijvoorbeeld aan webteksten, maar ook het design van je website, je logo, huisstijl, etc. Ons team creëert voor jou een sprekende branding die bij je onderneming past en onderscheidend is in de markt. 
  • Wees kritisch, en probeer je website en advertenties te benaderen vanuit het oogpunt van de consument. Enkele richtvragen zijn bijvoorbeeld wat je als klant zou willen weten wanneer je op je eigen website zou komen, en hoe snel je deze informatie vergaart. Niet alleen is een ingewikkelde en onduidelijke website een echte afknapper, ook informatie die niet up-to-date is of een verouderd webdesign komt erg slordig en onprofessioneel over. 
  • Doe beroep op zowel loyale als recente klanten om je van eerlijke, positieve klantengetuigenissen te voorzien. De power van social media valt niet te onderschatten, de kracht van een gemeende klantentestimonial nog minder. Combineer beide en doe beroep op het principe van sociale wederkerigheid om via je website en andere marketingkanalen positieve customer experiences te delen. Zo weten potentiële afnemers zeker dat jouw product of dienst de moeite waard is. 
  • Start vanaf €10,- je eigen Google Ads campagne op en zorg dat jouw website aan de top van de zoekresultaten staat. Adverteren via Google is een van de meest simpele, doch efficiënte manieren om potentiële klanten aan te trekken, aangezien deze mensen actief op zoek zijn naar jouw specifieke dienst of product. Starten kan je door simpelweg enkele relevante zoekwoorden op te lijsten voor jouw onderneming, en deze door te sturen naar het Creatic-team. Samen bekijken we de mogelijkheden! 
  • Werk aan je content marketing: Speel de persoonlijkheid van jouw onderneming uit met zelfgeschreven blogberichten, posts op social media en strategische video’s. Sociale media zoals Facebook en Instagram bieden je de kans deze content gratis te publiceren en worden in deze isolatieperiode des te meer afgeschuimd, waardoor je als bedrijf snel op de bal kan spelen. De vraag naar sterke online content blijft toenemen, en verzorgen wij voor jouw bedrijf met een professionele contentstrategie.
  • Maak gebruik van e-mailmarketing om je klantloyaliteit te verhogen. Dat klanten die reeds bij jou hebben gekocht dat mogelijks opnieuw zullen doen spreekt voor zich, en daarom is het opportuun hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in jouw bedrijf. Zet bijvoorbeeld eens je new-in producten, voordelige acties of updates op mail. Om aantrekkelijke en strategische e-mailcampagnes op poten te zetten voor jouw onderneming, werken we bij Creatic met Flexmail.
  • Social media mag dan wel krachtig zijn, het is ook erg tijd- en energierovend. Overweeg daarom om je social media posts te automatiseren, en berichten op voorhand in te plannen. Een gebruiksvriendelijke tool daarvoor is bijvoorbeeld Hootsuite: niet alleen krijg je de mogelijkheid consistent te posten, je kunt ook consulteren welke tijdstippen het meeste verkeer genereren en dus optimaal zijn om actief te zijn. 
  • Experimenteer niet alleen met social media, maar vanaf slechts €5,- ook met social media advertising. Sociale media kan je onderneming ver brengen, maar stelt je zonder advertenties niet in staat grote groei door te maken of nieuwe klanten aan te trekken. Dit is te wijten aan de algoritmes van Facebook en Instagram, die ervoor zorgen dat het bereik van je bedrijfspagina beperkt blijft tot een selecte kring van vrienden, kennissen en op zijn best enkele bestaande klanten.Adverteren maakt dus wel degelijk het verschil, en bereikt – zeker wanneer je lokaal of regionaal werkt – met een budget van €250 tot €300 per maand al gauw 8.000 tot 10.000 mensen, die je bovendien specifiek kunt targetten naargelang de gewenste doelgroep. Als specialist in digitale marketing en Google Partner nemen wij dit graag voor je op, zodat ook jouw KMO online kan groeien. 
  • Denk erover na om je producten of diensten online aan te bieden: start een webshop of zet in op E-commerce. Meer weten? Lees dan zeker onze vorige blogpost!

Ben je op zoek naar professionele begeleiding die je helpt deze vrijgekomen periode in jouw agenda in te zetten voor een vernieuwde marketingstrategie? Plan dan nu vrijblijvend een veilige, virtuele meeting in met ons Creatic-team, of stuur een mailtje naar info@creatic.com. Wij helpen je met plezier verder!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score