Blog De troefkaart die je in 2024 moet trekken voor je kmo: videomarketing

De troefkaart die je in 2024 moet trekken voor je kmo: videomarketing

16 januari 2024

Als ondernemer weet je dat het essentieel is om op te vallen tussen de concurrentie. En weet je wat er momenteel uitspringt als een van de meest effectieve tools? Precies, videomarketing.

De veelzijdigheid van video voor je merk

Een aantrekkelijke video oogt niet alleen indrukwekkend op je website, maar is ook multi-inzetbaar op alle socialemediakanalen van je kmo. Denk aan drukbezochte platforms zoals Instagram, TikTok en LinkedIn bijvoorbeeld, waar tal van potentiële klanten te vinden zijn.

Post jij dus een video die doeltreffend inspeelt op de functionele en emotionele noden van je doelpubliek, dan trek je moeiteloos de aandacht en zorg je dat de kijker zich aangesproken voelt door je merk. Wist je dat mensen gemiddeld drie keer sneller doorklikken naar een bedrijfswebsite na het zien van een strategische video op Instagram? Dat is de kracht van video!

De eerste stap naar een aankoop door je ideale klant

Een video in je advertenties kan de eerste stap zijn naar een aankoop door jouw ideale klant. Maar het gaat verder: tevreden klanten of geïnspireerde volgers kunnen jouw video delen met hun netwerk. Zo bereik je nog meer potentiële klanten. En laten we YouTube niet vergeten, waar je een nog groter publiek kunt aanspreken.

Videomarketing als employer branding? Doen!

Zoek je nieuwe teamleden? Een bedrijfsvideo kan potentiële werknemers een inkijkje geven in de bedrijfscultuur. Denk aan after-work drinks, teamuitjes, en brainstormsessies. Dit is employer branding op z’n best!

“Vorig jaar stonden er reeds 135 video-opnames gepland. Klanten zijn klaar voor de volgende stap in hun marketingstrategie.”

Rob, zaakvoerder van Creatic, is overtuigd: videomarketing is de toekomst. En dat realiseren ook klanten zich: er stonden vorig jaar reeds 135 video-opnames op de planning.”

Ook offline een strategische meerwaarde

Ten slotte is een bedrijfsvideo een meerwaarde voor je online, maar ook je offline marketing. Zo kan je de film laten afspelen op flatscreens in je kantoor of werkomgeving (al eens bij Creatic langsgeweest? 😏), wat meteen een professionele indruk wekt. Maar ook op beurzen of events trekt een video geïnteresseerden als een magneet naar je stand!

Wij zetten videomarketing tactisch in voor jouw bedrijf

Videomarketing is een toegankelijke manier om je merk te promoten. Wil je sparren over de impact van een tactische bedrijfsvideo? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende sessie met ons team!

Wij begeleiden reeds +700 kmo’s met strategie, online marketing & weboplossingen. Ben jij de volgende?

Laten we eens kennis maken