Blog Know, like, trust

Know, like, trust

27 september 2019

Heb je een bezoeker van je website weten te overtuigen om zich in te schrijven voor je maandelijkse nieuwsbrief. Proficiat! Wat is de volgende stap die je gaat ondernemen? Ga je in de eerste nieuwsbrief meteen enthousiast vertellen wat je allemaal te bieden hebt? Of ga je nog een stap verder en ga je die geïnteresseerde direct een onweerstaanbaar aanbod doen? Dat is geen goed idee.

Know

Stel jezelf eens in de plaats van de ontvanger van je nieuwsbrief. Zou jij een product kopen van een vertegenwoordiger die deur aan deur leurt, zonder dat je die persoon kent? Zou jij iets kopen in een winkel waar je nog niet eerder binnen bent geweest en nog nooit van hebt gehoord? De kans is waarschijnlijk klein. Hetzelfde geldt ook online. Zorg er in eerste instantie voor dat de subscriber voor je nieuwsbrief jou en jouw bedrijf beter leert kennen. Vertel wie je bent, wat je doet, hoe je dat doet, waarom je dat doet, enzovoort.

Like

In de tweede fase tracht je een emotionele band met die persoon aan te gaan. Maak dat de ontvanger van je nieuwsbrief je sympathiek gaat vinden door eerlijk, authentiek, gemotiveerd, behulpzaam en persoonlijk voor de dag te komen. Blijf wel jezelf. Als je je anders voordoet dan je bent, zul je vroeg of laat door de mand vallen. Zorg ervoor dat de ander je ‘liket’, daardoor zal die sneller geneigd zijn een bestelling of opdracht aan jou te gunnen.

Trust

Ten slotte dien je het vertrouwen van die potentiële klant te winnen. Tracht zowel online als offline een duurzame positieve reputatie op te bouwen. Laat zien wat je bedrijf doet en waar je voor staat. Zorg dat het plaatje klopt. Wees duidelijk in je communicatie en waak erover dat de boodschap die je vertelt boeiend en informatief is.

Het gevolg

Wanneer bovenstaande voorwaarden alle drie vervuld zijn (je kennen, leuk vinden en vertrouwen), zal de inschrijver voor de nieuwsbrief jouw bedrijf en de informatie die je verspreidt naar waarde schatten en zich realiseren dat jij de geschikte partij bent om mee samen te werken of een bestelling toe te vertrouwen. Dan is het moment aangebroken om met een aantrekkelijk aanbod tevoorschijn te komen.

Om iemand die interesse toont in je nieuwsbrief ervan te overtuigen om een product of dienst aan te schaffen, zal je dus een doordachte online mailing strategie moeten uitwerken. Via geautomatiseerde e-mails kun je vooraf opgestelde e-mails naar die prospecten sturen in functie van hun behoeften of de fase (kennismaken, liken, vertrouwen, kopen) waarin ze zich bevinden.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score