Blog Happy World Productivity Day

Happy World Productivity Day

20 juni 2023

Vandaag is het World Productivity Day, een dag waarop we wereldwijd worden aangemoedigd om efficiëntie en innovatie te omarmen in onze dagelijkse activiteiten. Dit is iets waar we steeds op inzetten bij Creatic met onze high performance cultuur. Maar er zijn ook enkele momenten gedurende het jaar waarop we er nog intensiever mee bezig zijn, zoals tijdens onze masterminds. Vandaag nemen we je mee achter de schermen bij onze meest recente mastermind.

Een dag vol teamwork en groei

Een paar weken geleden gingen we met het hele team op mastermind, dat is een dag waarop we er met het hele team opuit trekken om te werken aan onze High Performance Cultuur. We nemen je mee doorheen de dag en hopen hiermee jou en jouw onderneming te inspireren.

De reis naar Landgoed Altenbroek was al een avontuur op zich. We reden door een prachtig heuvelachtig en groen landschap met kronkelende wegen. Eenmaal aangekomen bij het landgoed in Voeren, zagen we meteen dat het een perfecte en inspirerende omgeving was om ons volledig te kunnen concentreren op de mastermind.

Motivatie, inspiratie en productiviteit

Na een stevig ontbijt begonnen we in de ochtend met het verkennen van intrinsieke motivatie. Via een reeks vragen hebben we onszelf grondig geanalyseerd en beoordeeld op een schaal van 1 tot 10. Om deze beoordeling met onze teamgenoten te delen, werden we gevraagd om voor of achter een lijn te gaan staan, afhankelijk van onze score. Het was een ontnuchterende oefening die ons allemaal confronteerde met onze eigen zelfperceptie. Het was ook een gelegenheid voor teamleden om hun standpunten te delen en te bespreken of ze het eens waren met de beoordeling die we onszelf hadden gegeven. Door elkaar constructieve feedback te geven en kritisch naar onszelf te kijken, weten we nu wat elk teamlid nodig heeft om het beste uit zichzelf te halen.

Na een ochtend vol inspirerende feedback was het tijd voor een korte lunchpauze. Die kwam goed van pas, want ’s middags stond er een uitdagende hackathon op het programma, waarbij ons team aan een geheim project werkte. We werden uitgedaagd om in 2 uur tijd een project uit te werken dat alle afdelingen omvatte. Efficiëntie, communicatie en timing stonden centraal. Het resultaat? Een team dat wist wanneer ze moesten samenwerken om te inspireren en overschakelden naar een methode waarbij elke afdeling vanuit haar expertise werkte om zo efficiënt mogelijk te zijn.

De avond viel en we sloten de dag af met een heerlijk diner. We lieten de High Performance Cultuur even los zodat we konden genieten van een ontspannende avond onder de collega’s. Samen zetten we het weekend in om de maandag erop vol motivatie, inspiratie & productiviteit de werkweek te starten.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score