Blog Hang ook online een briefje op je deur

Hang ook online een briefje op je deur

13 juni 2023

Iedereen kent het wel: je bent vastbesloten om een paar schoenen te kopen, maar wanneer je bij de schoenenzaak aankomt, hangt er een briefje op de deur met de tekst “gesloten wegens vakantie”. Je had zelfs de openingsuren op de website gecontroleerd om dit scenario te voorkomen. Geef toe: je vertrouwen in deze zaak krijgt direct een flinke deuk.

De moraal van het verhaal is duidelijk: zorg er als ondernemer voor dat je klanten niet met lege handen naar huis gaan!

Vandaag de dag is het internet de beste vriend van je onderneming. Hebben we niet allemaal wel eens de digitale menukaart van een restaurant op voorhand opgezocht, om de gerechten alvast te bekijken en keuzestress te vermijden? Guilty! 🙋‍♀️

Zo gaat het ook met openingsuren: vertrekken naar onze eindbestemming doen we doorgaans niet meer zonder de openingstijden eerst even te controleren.

In 2023 hebben klanten hoge verwachtingen. Ze willen met een simpele blik op hun smartphone weten of ze welkom zijn bij jou en ze willen er zeker van zijn dat de informatie betrouwbaar is. En eerlijk gezegd, kunnen we ze dat kwalijk nemen?

Om teleurstellingen van klanten te voorkomen, is het essentieel dat je online goed in de gaten houdt wat er over jouw openingstijden wordt gecommuniceerd. Niet alleen op je website, maar ook op je Facebook-pagina, Instagram-profiel, Google Bedrijfsprofiel, enzovoort. Kortom, op al je sociale media en online kanalen.

Als je niet consistent bent met het aangeven van je sluitingsdagen en af en toe een steekje laat vallen, loop je het risico een potentiële nieuwe klant te verliezen. Of, in het ergste geval, een trouwe klant die altijd bij jou koopt. Wees dus oplettend wanneer je sluitingsdagen vastlegt, en pas je bedrijfsinfo meteen overal aan

Kortom, hang ook online consistent een briefje aan je deur. Zo voorkom je dat je bezoekers teleurstelt en versterk je je professionele imago als bedrijf. Bij Creatic helpen we je graag hiermee. Wij zijn gespecialiseerd in het online profileren van kleine en middelgrote bedrijven. Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score