Blog Facebook is Meta: alles wat je moet weten over de omschakeling

Facebook is Meta: alles wat je moet weten over de omschakeling

31 maart 2022

Misschien heb je het de voorbije maanden gemerkt: onderaan al je favoriete apps staat tegenwoordig niet meer Facebook, maar het bondige Meta ∞. Louter een naamsverandering, of is er meer aan de hand? Kom hier te weten wat de komst van Meta betekent voor de sociale media van je kmo.

Om licht in de duisternis te scheppen, vertellen we je graag meteen dat Meta niet de nieuwe naam van het socialemediaplatform Facebook is, maar van het gelijknamige overkoepelende bedrijf van Mark Zuckerberg. Je kunt dus opgelucht ademhalen: Facebook heet nog steeds Facebook, Instagram nog steeds Instagram en ook WhatsApp blijft bekend als het oude vertrouwde WhatsApp.

Waar de opmerkelijke rebranding dan voor staat? Een ‘nieuw universum’, genaamd het Metaverse. Volgens Zuckerberg is dit een wereld waarin we, gewapend met virtual reality-headsets, ons zullen kunnen verplaatsen in een avatar of digitale versie van onszelf. Zo beleven we werk én privé voortaan online. Het Metaverse, dat momenteel een work in progress is, wordt dus een versmelting van het digitale met het echte leven.

Gelukkig blijft dit alles voorlopig vooral toekomstmuziek. Concreet verandert er dus niets voor de sociale media van je kmo: visueel blijft alles hetzelfde en ook de interface van je apps zal even bekend aanvoelen als altijd. De enige wijziging is dat je, voor het beheer van je organische posts en ads, naar je Meta Bedrijfsmanager gaat in plaats van je Facebook Bedrijfsmanager.

Speel je graag op zeker? Dan kun je altijd op onze specialisten rekenen voor een doeltreffende digitale strategie en een marketingplan op maat van je kmo. Neem gerust vrijblijvend contact op: de enthousiastelingen van Creatic doen je bedrijf met plezier online en offline groeien!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score