Blog Minder stress op de werkvloer? Denk aan de cirkels van invloed!

Minder stress op de werkvloer? Denk aan de cirkels van invloed!

29 april 2022

Bij Creatic streven we elke dag naar groei. Voor onze klanten en voor onszelf. Om als sterk team voor de dag te blijven komen, sleutelen we dan ook geregeld aan onze interne processen. Sinds enkele weken halen we de mosterd bij de ‘cirkels van invloed’: een concept dat je eraan herinnert welke zaken je aandacht écht waard zijn.

Je hebt het vast al wel eens meegemaakt: met je gezin of met vrienden heb je een weekendje weg geboekt en enkele dagen op voorhand voorspelt Frank Deboosere niets dan regenweer. Wat is jouw reactie? Zeur je voor en tijdens je weekend voortdurend over het weer? Of neem je het zoals het is en zorg je voor regenkledij en zoek je aangepaste indooractiviteiten? De laatste optie is de beste, want je handelt volgens de cirkels van invloed.

Het weer komt zoals het komt. Sommige dingen heb je in de hand, andere nu eenmaal niet. Een waarheid als een koe, en toch is het niet evident om dit op de werkvloer in het achterhoofd te houden. Want wanneer we écht een passie koesteren voor wat we doen (guilty as charged ), raakt de positieve of negatieve uitkomst van onze inspanningen ons des te meer.

Je kent het vast wel: een veelbelovend marketingplan loopt tijdelijk spaak door problemen met Instagram, een belangrijke fotoshoot wordt gecanceld omwille van het grillige weer en de matige reactie op je werk vanwege een klant is niet waarop je had gehoopt. Je stresslevels swingen de pan uit en zorgeloos werken is intussen een ver-van-je-bed-show.

Deze beslommeringen zijn vanzelfsprekend geen cadeau voor je productiviteit, noch je creativiteit. Jezelf opjagen, frustratie opbouwen, … helpt je op het einde van de rit niets vooruit. Dus waarom hier nog tijd en moeite aan verspillen? Bij Creatic stelden we onszelf diezelfde vraag, en kwamen we uit bij de cirkels van invloed.

Onder jouw persoonlijke cirkel van invloed, verstaan we de verzameling van zaken waarop jij een directe invloed uitoefent. Zo heb je bijvoorbeeld wél impact op het werk dat je aflevert, maar zal die diepe frons in je voorhoofd er heus niet voor zorgen dat het internet plotsklaps weer werkt of dat je meeting vlotter verloopt.

Door je kostbare energie enkel te steken in zaken die je rechtstreeks kunt beïnvloeden, elimineer je met andere woorden een hele hoop kopzorgen. Je leert erin berusten dat je werkelijk alles hebt gedaan wat in je macht lag, en van daaruit weer actie te ondernemen als het anders moet. Kortom: sneller schakelen, met dubbel zoveel motivatie!

Uiteraard blijven zorgen en frustraties menselijke emoties, die als vanzelf aan het oppervlak komen borrelen. Door hier niet in te blijven hangen maar deze als een uitdaging te beschouwen, vermijd je in een negatieve spiraal te belanden. Stress wordt gezonde, optimistische spanning en je kijkt niet als een berg tegen de dingen op, maar leeft er net naartoe.

Allesbehalve een gemakkelijke opdracht, we geven het toe. Maar oefening baart kunst, en wij zijn klaar om zo bewust mogelijk om te springen met onze eigen cirkels van invloed!

Zou je de website, webshop of marketing van je KMO graag in onze persoonlijke cirkel van invloed onderbrengen? Dan weten wij er wel raad mee. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak met onze creatieve koppen. Je bent altijd welkom!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score