Blog Inspiratie opdoen in Barcelona: Onze designer bezocht OFFF

Inspiratie opdoen in Barcelona: Onze designer bezocht OFFF

18 mei 2022

Hij kwam, hij zag, hij deed inspiratie op: Onze creative designer Mitchel keerde recent terug naar zijn internationale roots en bracht een bezoekje aan één van de meest populaire designbeurzen in Spanje, nl. OFFF Barcelona. Lees hier meer over zijn ervaring en hoe we bij Creatic altijd de grenzen opzoeken (no pun intended) van onze creativiteit!

Wie al eens met Mitchel heeft mogen samenwerken, weet dat hij design ademt en leeft. Heb je nood aan een nieuwe branding die perfect bij je KMO past, dan is hij de man bij wie je zijn moet. Van een uitnodigende website tot bijpassende, opvallende visitekaartjes: een unieke huisstijl ontwerpen is helemaal zijn ding.

Met OFFF in Barcelona deed zich dan ook de ideale gelegenheid voor om bij te leren over het vak: een event dat zich volledig toespitst op lezingen, interactieve workshops en masterclasses over creativiteit, kunst en digital design.

Mitchel bracht de volle 3 dagen door op de beurs en voelde zich ondergedompeld in een nieuwe wereld. “Je maakt meteen deel uit van een hechte community creatievelingen. In geen tijd raak je aan de praat en wissel je tips en ervaringen uit met digital artists van over de hele wereld. Ik sprak zelfs met een bureau van Tel Aviv!”

Lezingen werden gevolgd, kennis werd opgezogen als een spons en bekende namen van alle uithoeken passeerden de revue. Tussendoor zag Mitchel de kans om diverse standjes af te schuimen en te snuisteren tussen een waaier aan boeken, gadgets, artwork en meer. Een hongertje? Dat werd snel en efficiënt opgelost met de fancy foodtrucks buiten de deur.

Waar Mitchel het meest van onder de indruk was? “Qua designs gaan we vandaag naar simpel, maar krachtig. Strakke lijnen, opvallende kleuren en less is more. Met typografie daarentegen wordt weer veel méér gedaan: geanimeerde fonts die van dikte en grootte veranderen, afhankelijk van je perspectief, zijn helemaal in. Zo wek je je ontwerp tot leven en geef je het pit.”

Of Mitchel iets van Barcelona meeneemt naar zijn desk bij Creatic, buiten goede herinneringen en een nieuwe rugzak? “Iedere spreker en standhouder springt eruit met andere dingen, van prachtige mock-ups tot animaties en zelfs geluid. Je gaat naar buiten met een frisse blik op wat er allemaal mogelijk is met design, als je maar out of the box denkt. En die realisatie maakt nu dagelijks bij mij het verschil.”

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score