Blog Hedendaagse marketing speelt met succes in op het emotionele aspect

Hedendaagse marketing speelt met succes in op het emotionele aspect

27 juli 2020

Vandaag de dag merken we dat de meeste KMO’s met hun marketing vooral op het rationele aspect inzetten. Want wat is marketing meer dan het louter aanspreken van jouw doelgroep over jouw merk, toch? Fout, want bij het werkelijk triggeren en overtuigen van een potentiële klant komt heel wat meer kijken!

Willen we de interesse van ons doelpubliek wekken, dan doen we dit door in de eerste plaats te informeren over ons aanbod. We spelen in op de ratio van de klant, en verwachten dat deze de logische optelsom gaat maken: ons product biedt dé oplossing voor zijn of haar noden.

Heel begrijpelijk, maar hier sla je wel een cruciale stap over: de instinctieve aantrekkingskracht van deze klant tot een product, die voortkomt uit een diepere gevoelsbeleving. Meer dan door zijn gezond verstand, wordt een consument namelijk geleid door emotionele dromen en verlangens.

Spelen we gevoelsmatig in op deze verlangens, dan voegen we het ontbrekende ingrediënt toe dat de koper nodig heeft om over te gaan tot een aankoop. Hij krijgt immers niet zomaar een product of dienst, maar de kans deel uit te maken van jouw aanlokkelijke verhaal: een prachtig plaatje dat zijn leven ongetwijfeld meer waardevol zal maken.

Zo zal maar liefst 85 tot 90 % van jouw potentiële doelgroep toehappen wanneer de gevoelige snaar geraakt wordt, en er positief wordt ingespeeld op het emotionele deel van het brein. Dankzij de omschakeling van een rationele naar een emotieve aanpak kan je merk dus heel wat meer klantenaanvragen krijgen, maar hoe zet je dit precies om naar de praktijk?

De uitdaging bestaat erin je klanten niet zozeer te informeren, maar te inspireren. Daarbij leg je niet de focus op wat je precies aanbiedt, maar hoe dit het leven van je klant positiever, gelukkiger en succesvoller zal maken. Vertrek je vanuit een persoonlijke overtuiging en kan je de klant in die passie meenemen, dan ben je al halfweg!

Enkele handige, concrete tips die we jou vanuit onze eigen ondervinding meegeven:

  • Geen medium zo doeltreffend om emotie over te brengen als een strategische foto- of videoshoot, die in een mum van tijd de juiste sfeer en beleving oproept. Verleid klanten met sprekende beelden, waarvan ze goesting krijgen om met jou in zee te gaan.
  • Wees steeds persoonlijk in je aanpak: creëer een website die verwelkomend aanvoelt door middel van warme teksten en persoonlijke foto’s en video’s, en maak ook in het echt de klik met de klant. Een goed gesprek zal hem gehoord, begrepen en in goede handen doen voelen, meer dan droge cijfers dat kunnen. En laat dat nu net de doorslag geven!
  • Het verhaal achter jouw unieke merk, waarvan je wilt dat de klant erin mee stapt, vertel je niet in één-twee-drie. Dit vraagt inleving, authenticiteit en echte storytelling: je verkoopt geen product of dienst, je verkoopt een beleving.

Ontdek bij Creatic zelf de magnetische kracht van een gevoelsmatige aanpak, en laat je inspireren om deze naar je eigen onderneming door te trekken. Neem vrijblijvend contact met ons op, en wij helpen je maar al te graag in te spelen op de emotionele wensen van jouw klant!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score