Blog Weggegooid geld of de manier om klanten te werven?

Weggegooid geld of de manier om klanten te werven?

2 oktober 2019

Gevonden worden op het moment dat een potentiële klant op zoek is naar de producten of diensten die je aanbiedt en met je advertentie die persoon overtuigen om voor jouw onderneming te kiezen, dat is het doel van elk bedrijf dat online adverteert via Google Adwords. Hoe het werkt? Je bepaalt zelf het budget, de regio waarin je wilt adverteren, enzovoort. Je betaalt enkel wanneer iemand effectief op je advertentie klikt.

Een goede analyse

Een goede analyse van je reclamecampagne levert een schat aan informatie op. Je kunt o.a. nagaan hoeveel keer je advertentie werd vertoond in een bepaalde periode, hoe vaak er op je advertentie geklikt werd en hoeveel mensen vervolgens overgegaan zijn tot het invullen van een formulier of het plaatsen van een bestelling. Een succesvolle Adwords campagne opzetten is een opdracht die tijd en inspanning vergt. Focus je bij de start van de campagne niet meteen op het kostenplaatje, maar maak toch doordachte beslissingen. Bij de keuze van de zoekwoorden waarop je in Google gevonden wilt worden, kies je bijvoorbeeld beter niet voor algemene woorden. Voor die woorden is er vaak een zware strijd en zul je een hoger bod moeten uitbrengen om je advertentie weer te geven en je te onderscheiden van je concurrenten.

Adwords beheren

Je Google Adwords campagne kun je zelf beheren, maar toch zien we vaak dat klanten er de voorkeur aan geven om Creatic daarvoor in te schakelen. Door onze kennis en ervaring kunnen we met een minimaal budget een maximaal resultaat bereiken. Wij trekken voldoende tijd uit om jouw campagne op te starten, te evalueren, bij te sturen en houden je op regelmatige basis op de hoogte van de resultaten via gedetailleerde rapporten.

Een tip voor elke adverteerder

Maak bewuste keuzes, evalueer de resultaten en stuur bij waar nodig. Dat ‘bijsturen’ betekent niet dat je in een eerder stadium fouten hebt gemaakt. Neen, een succesvolle Google Adwords campagne bereik je net door advertentieteksten, zoekwoorden en dergelijke op regelmatige basis te optimaliseren. Zo wordt je online marketingstrategie steeds efficiënter en zul je na verloop van tijd met minder middelen betere resultaten boeken. Onthoud goed dat de aanhouder wint!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score