Blog Volg mee met onze voorbije Mastermind!

Volg mee met onze voorbije Mastermind!

5 mei 2022

Recent was het weer eens tijd voor een van onze fameuze Masterminds. Goedgeluimd trokken we richting Koersel, waar we met z’n allen de zonnige dag doorbrachten op een prachtige locatie. Omgeven door wijde bossen (en enkele onverstoorbare alpaca’s), slaagden we erin elkaar uit te dagen, te inspireren en te motiveren. Volg hier onze dag mee!

8h00 Kraakvers ontbijt & check-in

We starten onze Mastermind met een kraakvers ontbijt, een lekkere koffie en een korte check-in. We overlopen hoe iedereen zich voelt (is je gemoedstoestand groen, oranje of rood?) en wat de verwachtingen precies zijn. Hoewel niemand van het team weet wat de dag zal brengen, hebben we er zin in. Zoveel is duidelijk!

9h00 Hoe zit het met onze Emotionele Intelligentie?

Zaakvoerder Rob en High Performance Coach Dominic hebben de voormiddag voorbehouden voor het thema ‘Emotionele Intelligentie’. Want hoewel IQ (intellect) onmisbaar is in een sterk team, worden de beste resultaten verwezenlijkt wanneer het ook goed zit met het emotioneel bewustzijn.

Dominic neemt ons mee in de vier bouwstenen van emotionele intelligentie, waarna we onszelf én een toegewezen collega zowel positieve als kritische feedback geven op elk van deze punten. Geen gemakkelijke en vanzelfsprekende oefening, maar na even zoeken komen we tot nieuwe en vooral leerrijke inzichten over onszelf en elkaar. Een geslaagd begin!

12h00 De luxe van een 2ᵉ coach: we verwelkomen Johan!

Met Life Coach Johan komt er wat welkome afwisseling in onze planning. Na intensief denkwerk is het tijd om even stil te staan en (letterlijk en figuurlijk) op adem te komen. Johan legt uit hoe lichaamshouding je kan helpen en hoe je jezelf kan ‘aarden’ met ademhaling.

Stoelen worden aan de kant geschoven en we gaan over tot de praktijk. De oefeningen zijn niet evident maar doen hun werk, en niet veel later zijn we allemaal Zen en ‘in the moment’.

13h00 Lunchpauze

Iedereen (in het bijzonder marketeer Laura) wordt gelukkig van de verse broodjes en frisse pastasalades. De alpaca’s stellen zich tevreden met enkele worteltjes en een kus van Joris.

14h00 Communiceren kun je leren

De namiddag staat in het teken van reflecteren over hoe we onderling communiceren. We diepen enkele voorbeelden op van hoe we op de werkvloer feedback hebben gegeven aan elkaar. Hebben we vooral de andere willen sparen en ontzien of hebben we feedback gegeven door de zaken duidelijk maar constructief te benoemen? Het is pas op deze laatste manier dat we elkaar en Creatic stimuleren om beter te worden.  Vanuit deze praktijkvoorbeelden komen we met concrete tips om nog bewuster feedback te geven aan elkaar.

16h00 Let’s get moving

We houden een kort intermezzo om een frisse neus te halen en, zij het wat onhandig, de beentjes los te schudden met een streepje muziek. Office Manager Babette ontpopt zich tot een echte Zumba-instructeur, anderen zijn hun dansschoenen duidelijk thuis vergeten.

17h30 Cirkels van Invloed

Het concept van de Cirkels van Invloed deed recent zijn intrede op onze werkvloer en reconstrueert de manier waarop we met stressvolle situaties omgaan. De ideale gelegenheid dus om te overlopen hoe wij dit de afgelopen weken afhandelden!

19h00 Check-out & heerlijke BBQ

Moe maar voldaan sluiten we de Mastermind af met een korte check-out en een sappige barbecue. We genieten na van de mooie dag die we beleefd hebben, en kijken ernaar uit om na een deugddoend weekend weer met volle moed en motivatie ertegenaan te gaan. Proost!

Je ziet: bij Creatic doen we alles voor een sterk en gedreven team. Benieuwd wat dat team voor de online aanwezigheid en identiteit van jouw KMO kan betekenen? Dan nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend gesprek met een lekker kopje koffie (hier helaas geen alpaca’s). Neem dus gerust contact op!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score