Blog Van tekening tot brand: hoe doen we dat precies?

Van tekening tot brand: hoe doen we dat precies?

10 augustus 2022

Een versgebakken brood dat ambachtelijk en met aandacht gemaakt is, ruikt toch het lekkerst? Aha, dan kunnen we je één ding vertellen: een authentiek logo op papier doet dat ook! We vertellen je daarom graag hoe onze Creative Designer Mitchel elke keer opnieuw unieke logo’s en brandings uit zijn potlood tovert, samen met ons creatieve team. Van brainstorm, naar papier, naar scherm.

Teamwork makes the dream work, dat is dan ook de start van elke branding bij ons in huis. Tijdens en na een strategisch overleg met onze klant, verdiepen we ons samen in de merkidentiteit van het bedrijf. Over welke branche gaat het? Wat wil de klant uitstralen? Welk verhaal wil de klant vertellen? Dat kan dan creatief, modern of luxueus zijn. Het kan alle kanten op. Als dat vastligt, kan het ontwerpen beginnen.

Voor het creëren van een logo zijn er altijd meerdere opties: je kiest een bestaand lettertype voor het woordlogo, of je creëert er zelf een. Zo geldt dat ook voor het beeldmerk. Maar … je kan waarschijnlijk al raden waar wij het liefst voor kiezen: starten met een schets!

Hoe begint Mitchel daaraan? “Na de strategische brainstorm, ga ik op zoek naar inspiratie. Welke kleuren passen bij het idee? Welke stijl kiezen we? Op die manier maak ik een moodboard op. Zo krijgen we een mooi geheel van het doel.”

Daarna kan het tekenen beginnen: “Van zodra ik alles verzameld heb, begin ik met de losse hand te schetsen. Wanneer de schets klaar is, bespreken we het design opnieuw uitgebreid met het team. We wisselen alle ideeën uit en vervolgens bouw ik daar op verder. Als we allemaal achter het ontwerp staan, zet ik de tekening digitaal om en teken ik deze na in Adobe Illustrator. Op deze manier werkten we het logo van Beerendruk uit, maar tekende ik bijvoorbeeld ook eerst het lettertype van Stad 10 en zocht ik daarna een lettertype dat volledig bij de tekening past. Eindeloze mogelijkheden én alle creatieve ideeën laten samenvloeien, dat is het leukste.”

Geen wonder dat de tekeningen van Mitchel van het papier afspatten. Al van kinds af aan is hij gebeten door tekenen en volgde hij lessen aan de tekenacademie. Zijn vrije tijd? Dat was papier, en nog eens potlood. Zo was het ook geen verrassing dat hij daaraan zijn grafische opleiding koppelde en vandaag onze klanten mee een grote glimlach bezorgt met onze brandings.

Je ziet het, soms moeten we even back to the basics. Want hoe je het ook draait of keert, een logo is hét herkenningspunt van je bedrijf. Dat kan maar beter helemaal goed zitten dus. En daar zorgen wij, met alle middelen, een gepassioneerd team én tekentalent (lees: Mitchel) in de aanslag, graag voor.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score