Blog Van student tot fulltime copywriter bij Creatic: Mijn eerste twee maanden

Van student tot fulltime copywriter bij Creatic: Mijn eerste twee maanden

1 september 2020

Ik ben nu twee maand de storyteller van de Creatic-familie, en intussen misschien al niet meer echt kersvers te noemen. Rob plukte me als onervaren taal- en letterkundestudent uit de Leuvense schoolbanken, en gaf me de kans meteen na mijn afstuderen copywriter bij Creatic te worden.

Omdat hij als ondernemer gelooft in mensen, meer dan in diploma’s, en blindelings vertrouwt op zijn buikgevoel. Dat leidt hem naar mensen die iets kunnen betekenen in het team dat ondertussen het kloppende hart van Creatic is. Want werkelijke magie, die schuilt in het samenbrengen van talenten die elkaar complimenteren in hun verschillen.

Ondertussen zijn er twee intense maar gelukkige maanden gepasseerd, en vliegt de tijd als nooit tevoren. Ik schrijf teksten die de websites van klanten mogen sieren, denk mee over merknamen en slogans die goed in de mond liggen en werk creatieve videoscenario’s uit voor al even creatieve ondernemers.

Ook schrijf ik berichten voor de blog die je nu in hoogsteigen persoon aan het lezen bent, en kruip ik zo nu en dan eens in mijn pen voor de occasionele social media post of SEO-tekst. Dat ik daarbij word omringd door mensen die altijd even open-minded en enthousiast zijn, zorgt ervoor dat ik nooit bang moet zijn om fouten te maken en me altijd ondersteund voel.

Zo vul ik mijn dagen met datgene wat ik het liefste doe, in een warme omgeving die bruist van creativiteit en er elke dag alles voor doet om KMO’s zichtbaar te doen groeien. Ik heb mijn eigen plekje aan een tafel met drie getalenteerde vrouwen, door onze geamuseerde (en even getalenteerde) webdevelopers liefdevol ‘de vrouwentafel’ genoemd.

Ik geniet de vrijheid om op eigen houtje met woorden te mogen toveren en op mijn manier mee te denken met ondernemers, om hun merk, dienst of product met strategische maar aantrekkelijke teksten op de kaart te zetten. Ik krijg een variatie aan creatieve opdrachten toebedeeld en leer met rasse schreden bij; over Creatic, maar ook over mezelf.

Ik ben met mijn gat in de boter gevallen, met andere woorden. Fulltime copywriter is een job die vandaag de dag op z’n minst zeldzaam is, maar die ik nu met enige trots de mijne mag noemen. En het mag dan wel een tikje cliché klinken, maar om eerlijk te zijn heb ik me nog geen dag gevoeld alsof ik werkelijk aan het werk ben.

Ik ben dat buikgevoel van Rob nog steeds bijzonder dankbaar, en leef de droom van iedere creatief schrijver. Het besef sijpelt binnen dat ik elke dag mag doen wat ik graag doe, en dat mijn job mag noemen. Zo mensen ook werkelijk gelukkig kan maken, samen met een hecht team dat mij op zijn beurt weer gelukkig maakt.

Want dit team, dat elke dag handelt en droomt alsof Creatic zijn eigen kind is, dat is de crème de la crème – om het op zijn moois te zeggen. In de begindagen van Creatic werkte Rob uitsluitend met freelancers, wat hem als zaakvoerder vrijheid en onafhankelijkheid bood. En vele capabele handen, die hun werk vanop afstand zonder meer goed uitvoerden.

Maar die ‘zonder meer’, daar zit het ‘m net. ‘Ik miste hoofden en ik miste harten’, zei Rob me wel eens over de werking van zijn bedrijf in die periode. Om mee te denken en te voelen. En nu ik zelf een van die harten mag zijn, besef ik ook waarom.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score