Blog Van digitale fichebak tot levend platform: hiervoor gebruik je je website in 2022

Van digitale fichebak tot levend platform: hiervoor gebruik je je website in 2022

12 mei 2022

Bij Creatic zeggen we weleens dat je website hét online uithangbord van je bedrijf is en de absolute basis voor je marketingstrategie. Maar wat bedoelen we daar precies mee en wat is het doel van een website in 2022? Wij overlopen de voornaamste troeven van een professionele site voor je kmo.

Een website beschouwen we vaak als de eerste kennismaking van potentiële klanten met je bedrijf. Stel: je bent een lokale kmo en hebt een specifiek doelpubliek in gedachten. Wanneer dit doelpubliek op zoek is naar wat jij aanbiedt, zal het zich meestal tot het internet wenden om dat te vinden. Vaak horen potentiële klanten de naam van jouw bedrijf van andere klanten of zien ze in een of ander blaadje jouw naam voorbijkomen. Als de interesse gewekt is, zullen ze om te beginnen op zoek gaan naar je website. Helemaal niet zo vreemd, maar ben jij klaar om gevonden te worden op het wereldwijde web?

Het hebben van een website volstaat niet meer in 2022. De bezoeker heeft geen tijd meer om te surfen in een digitale fichebak. Wist je dat je online maximaal 6 seconden hebt om je klant te overtuigen? Als deze terechtkomt op een onoverzichtelijke en trage website met een gedateerd design, dan zullen ze je niet als een betrouwbare partner beschouwen met een actueel aanbod. En ook wanneer mensen lukraak op het internet surfen en bij jou terechtkomen, kan een strategische website het verschil maken tussen een aankoop doen of wegklikken.

De kwaliteit van je website is met andere woorden sterk bepalend voor de aantrekkingskracht van je product of dienst. Het loont om in te zetten op een website die strategisch opgebouwd is en professioneel oogt, met een uniek design op maat, commerciële teksten en een gebruiksvriendelijke interface. Zo neem je bezoekers mee in je verhaal en laat je voelen hoe jouw product of dienst bijdraagt aan de oplossing voor hun probleem.

Is jouw website strategisch en visueel helemaal in orde? Prima, dan heb je de eerste horde met verve genomen. Weet wel dat het wereldwijde web en de zoekmachines een wirwar van weggetjes vormen, zonder duidelijke bewegwijzering. Met enkel een website zullen de bezoekers die komen aankloppen op je website vooral mensen zijn die niet naar jou op zoek waren en hoogstens de weg eens komen vragen. Benieuwd hoe je jouw doelpubliek tot bij je aanbod krijgt? Je verneemt er meer over in een van onze volgende blogs!

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een kwalitatieve website voor je kmo en zou je graag ontdekken wat ons creatief bureau voor jou in petto heeft? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek en laat je verrassen door de mogelijkheden. Je kunt ons alvast bereiken door het contactformulier op onze site in te vullen. Handig toch, zo’n website!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score