Blog Trojaanse paarden, DDOS-attacks, spam, hacking, … hoe veilig is jouw website?

Trojaanse paarden, DDOS-attacks, spam, hacking, … hoe veilig is jouw website?

27 september 2019

We delen allemaal massaal data: we posten berichten op social media, plaatsen afbeeldingen op websites, we versturen gegevens via formulieren, enzovoort. Via virussen en malware proberen internetcriminelen persoonlijke informatie van je te stelen, trachten ze illegaal e-mails te versturen via jouw e-mailadres (=spammen) of proberen ze je geld afhandig te maken.

Jezelf beschermen

Om je te beschermen tegen deze en andere vormen van cybercriminaliteit is het noodzakelijk dat je jezelf en je computer goed beschermt. Gebruik een goede virusscanner. Gebruik verschillende wachtwoorden en hanteer daarbij hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. Geef je wachtwoorden nooit door aan derden.

Je website beschermen

Als eigenaar van een website is het je verantwoordelijkheid om je website ook zo goed mogelijk te beschermen tegen aanvallen van derden. Als jouw website bijvoorbeeld geïnfecteerd raakt door een virus bestaat immers het risico dat de computer van bezoekers van je website ook besmet worden en je wilt natuurlijk ook niet dat hackers toegang krijgen tot gegevens die je klanten via formulieren op je website verstuurd hebben. Een goed beveiligde website vraagt om een regelmatige update van het CMS, het gebruik van firewalls, een goed beveiligde server,…

Joris en Gert

Wat wij hiervoor doen

Om je te ontzorgen, hebben wij in samenspraak met het hostingbedrijf waarmee we al jaren nauw samenwerken, Linix Webhosting een kant-en-klare oplossing voor onze klanten uitgewerkt, uniek op de markt. Onze hosting partner zorgt voor de jaarlijkse update van het cms programma, en ziet toe op de beveiliging van de serverinfrastructuur. Het risico op een hackingaanval wordt op die manier tot een absoluut minimum beperkt. Als een dergelijke situatie zich toch voordoet, wordt gegarandeerd dat een backup van de opgeleverde versie van de website binnen enkele uren na die hackingaanval terug online verschijnt, zodat bezoekers er in de meeste gevallen niets van merken en steeds contact met je kunnen blijven opnemen. Tezelfdertijd werken we achter de schermen om je gehackte website zo vlug mogelijk terug in orde te maken en online te brengen.

Wij begeleiden reeds +700 kmo’s met strategie, online marketing & weboplossingen. Ben jij de volgende?

Laten we eens kennis maken