Home > Blog > Speel in op het klikgedrag van je potentiële klanten

Speel in op het klikgedrag van je potentiële klanten

In 80% van de gevallen wordt er enkel geklikt op de eerste 4 zoekresultaten in Google. Zit jouw bedrijf daar niet bij? Dan is de kans groot dat er niet wordt geklikt op jouw website.

Denk zelf maar eens na: klik jij zelf ooit onderaan op de eerste pagina? Of op de 2de of de 3de pagina? Of op de 6de pagina? Waarschijnlijk niet! Wanneer we immers op zoek zijn naar informatie over een product, dienst of service dan willen we dat op dat moment weten, liefst zo snel mogelijk. We hebben daarom geen tijd en/of zin om minutenlang te zoeken naar de meest betrouwbare website met relevante informatie. Ons instinct zegt ons dat we bovenaan moeten klikken.

Bedrijven die bovenaan verschijnen stralen immers meer expertise uit en de gemiddelde Google gebruiker schat de eerste zoekresultaten van hogere waarde in & vertrouwen deze advertenties meer dan de lager gerangschikte advertenties. Een toppositie in de zoekmachine resulteert in een hogere zichtbaarheid en hierdoor genereer jij meer vertoningen en kliks, waarbij jij meer verkeer zal hebben op je website. Via SEO, of zoekmachine-optimalisatie, kan jij een hoge organische ranking verkrijgen voor je website. Deze zal dan hoger scoren in Google en jouw klanten zullen jou onmiddellijk opmerken wanneer ze zoekwoorden intypen die relevant zijn voor jouw business. Een andere methode is via SEA, waarbij je betaalt aan Google om bovenaan te verschijnen. Hierbij betaal je om gevonden te worden op populaire zoektermen die jouw bedrijf goed omschrijven.

Heb je geen idee hoe je aan de slag gaat met SEO of SEA maar wil je toch meer potentiële klanten aantrekken? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Creatic. Wij zorgen ervoor dat jouw bedrijf bovenaan gevonden wordt door middel van een doeltreffende SEO-strategie of via succesvolle Google Ads campagnes (SEA).