Blog Share the love: zo word jij graag gezien op social media

Share the love: zo word jij graag gezien op social media

14 februari 2022

Op een dag als Valentijn kunnen we niet anders dan de liefde die we dagelijks van onze klanten krijgen, zo veel mogelijk teruggeven. En daarvoor blijven we in het thema, want in deze blogpost geven onze marketeers Laura, Laurien en Wim je enkele praktische tips om het aantal likes op te schroeven en om interactie te genereren op socialemediakanalen.

First things first: waarom is interactie op je sociale media eigenlijk zo belangrijk? Je zult vast wel eens gehoord hebben van het algoritme. Onder dit algoritme verstaan we (in ieder geval wanneer het over sociale media gaat) de geautomatiseerde voorspelling van welke socialemediaposts jij te zien zal krijgen wanneer je door je tijdlijn scrollt.

In mensentaal betekent dit dat, wanneer er veel interactie op je post is, deze automatisch als belangrijk beschouwd zal worden door het platform. En dus moeten ook anderen hem beslist gezien hebben. Daarom zal je post door Facebook, Instagram of zelfs LinkedIn aan meer mensen binnen, maar ook buiten je eigen netwerk getoond worden. Goede reclame, gratis en voor niks!

Hoe je er dan voor zorgt dat zo’n post meer interactie genereert? Onze digtale marketeer Laura zweert bij een simpele tip. “Stel vragen aan je volgers die ze op een speelse manier kunnen beantwoorden. Gebruik bijvoorbeeld een pollsticker of quizsticker in de stories, waarbij ze tussen enkele voorgeschotelde opties kiezen. Dat verlaagt die drempel om te interageren.”

Collega Laurien vult aan. “In feite wil je bereiken dat volgers je post liken, opslaan of erop reageren met een comment. Door in de caption of tekst van je post nuttige en bruikbare info te integreren, zorg je dat mensen deze meerwaarde zelf met anderen willen delen. Ook dat is een doeltreffende manier om meer interactie te genereren.”

“Wees niet bang om herkenbare, authentieke content te posten,” is ten slotte het advies van collega Wim. “Door volgers een échte blik achter de schermen te gunnen en daarbij je medewerkers in beeld te brengen, zullen gasten een persoonlijkere connectie met je bedrijf maken. En dat leidt dan weer tot meer interactie en resultaat.”

Vind je deze tips zinvol, maar wil je je sociale media écht naar een hoger niveau tillen? Zodat deze perfect past bij je bedrijf en de juiste klanten aantrekt? Wij specialiseren ons in digitale strategieën en marketing, opdat jouw KMO online én offline kan groeien. Neem dus gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. (En vergeet niet om je sociale media vandaag wat extra liefde te schenken. )

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score