Blog Ode aan Complimentendag: Hoe gaan wij om met feedback?

Ode aan Complimentendag: Hoe gaan wij om met feedback?

28 februari 2022

Tijd om lief te zijn voor onszelf en voor elkaar vandaag, want ja hoor: het is Complimentendag. Om de gelegenheid te vieren zaten we samen met Manon, onze Web & Brand Manager. Zij vertelt ons alles over de inspirerende manier waarop ze omgaat met feedback. Want geven of krijgen, positief of negatief: eruit leren doe je elke keer opnieuw.

Tactvol in het geven van opbouwend advies, een krak in het navigeren van kritische feedback: Wanneer het op constructief handelen en snel schakelen aankomt is ‘ons Manon’ een pro. Dat was niet altijd zo. “Toen ik bij Creatic begon, kwamen opmerkingen van klanten soms hard binnen. Vandaag weet ik gelukkig beter. Onze klant wil simpelweg gehoord worden en zijn eigen visie online verteld zien. Zit onze interpretatie voor hem niet goed, wie zijn wij dan om dat tegen te spreken?”

Wat Manon tegenwoordig dan doet als ze kritische feedback ontvangt, op een branding, webtekst of marketingtraject bijvoorbeeld? “De kunst zit erin jezelf in de schoenen van je klant te verplaatsen. Je mag met je hele team dan wel alles gegeven hebben, in het belang van de klant moet je dat loslaten. Nu zie ik een minder enthousiaste respons net als een uitdaging. Als een opportuniteit om samen weer naar beter te streven en niet in problemen, maar juist oplossingen te denken.”

Wat nog niet is kan en zàl nog komen, met andere woorden. En wanneer het goed zit, dan zit het héél goed. “Ik word daar oprecht warm van” glimlacht Manon. “De welgemeende bedankjes en brede glimlach van klanten wanneer ze oprecht tevreden zijn met hun website, webshop of marketingtraject. Als gevoelsmens haal ik daar al mijn voldoening en energie uit. Op zo’n momenten lijkt het eigenlijk altijd een beetje Complimentendag, voor het hele team.”

Om als individu maar ook als organisatie te groeien, is het volgens Manon ten slotte essentieel elkaar onderling feedback te geven. “Alleen door met een open mind te luisteren naar de klant en elkaar, kunnen we creatiever en efficiënter werken. Goede ideeën komen van alle kanten. Wat je persoonlijke expertise ook is, wees nooit bang om eens over een ander vakgebied je mening te delen. Die frisse blik zorgt net voor wederzijdse inspiratie, wat tot de beste resultaten leidt.”

Haar visie sluit perfect aan bij de open feedbackcultuur waaraan we hard getimmerd hebben de afgelopen jaren. Bij Creatic streven we immers naar een transparante, oprechte en directe vorm van terugkoppeling naar elkaar. We hebben een sterke basis opgebouwd, die we dagelijks met het volste vertrouwen inzetten in onze interne communicatie. Zo geven we elkaar het duwtje in de rug dat we nodig hebben om, individueel en met het hele team, te blijven groeien!

Ben ook jij toe aan een website die jouw unieke KMO tot in de kleinste details vertegenwoordigt? Denk je aan een functionele webshop of misschien zelfs digitale marketing voor meer interactie met je brand? Dan nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend gesprek met een lekker kopje koffie op het Creatic-kantoor. Hebben we je trouwens al gezegd hoe goed je eruitziet vandaag?

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score