Blog Interne betrokkenheid genereren met een resultmeeting

Interne betrokkenheid genereren met een resultmeeting

2 oktober 2019

1 keer per maand houden we bij Creatic een Resultmeeting. Tijdens deze meeting deelt elk teamlid de resultaten van de digitale campagnes die hij of zij beheert voor onze marketingklanten. We bekijken per klant de evolutie van de digitale campagne, het aantal kliks en conversies per maand, sectortrends en nieuwe mogelijkheden. Alle lopende marketingtrajecten worden met het team besproken en we bekijken dan meteen welke projecten nog in the pipeline zitten.

Hiernaast bestuderen we ook een vijftal klanten in detail om een volledig nieuwe marketingstrategie voor uit te zetten. Op basis van de analytische resultaten uit Google Analytics en Google Ads bepalen we voor hen nieuwe campagnes, landingspagina’s, advertentiegroepen of andere strategische mogelijkheden. Deze gedetailleerde klantbesprekingen noemen wij onze maandelijkse ‘Klantcases’. We starten vanuit een probleem of bottleneck en werken daarna altijd naar een oplossing toe met het hele team. Hierbij werken we altijd concrete actieplannen uit, zodat we meteen na de meeting aan de slag kunnen.

Het houden van deze meeting heeft verschillende voordelen. Enerzijds blijft het hele team betrokken bij alle campagnes. Iedereen blijft zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van alle digitale campagnes van onze klanten en kan zichzelf verder verdiepen in zijn eigen domein. Anderzijds is het ook een ideaal moment om eens samen te brainstormen over hoe we deze klanten nog succesvoller kunnen maken. We kunnen zo op een leuke manier nieuwe ideeën opdoen en nieuwe inzichten met het team delen.

Hieronder onze tips om een Resultmeeting zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zodat alle resultaten op een duidelijke en heldere manier worden gecommuniceerd met het team.

  1. Bereid de Resultmeeting zo goed mogelijk voor. Maak één template, in lijn met de huisstijl van je bedrijf, die iedere maand opnieuw kan worden gebruikt. Implementeer hierin duidelijke en gestructureerde overzichten van alle digitale campagnes. Een standaard template voor de maandelijkse meeting komt ten goede van de efficiëntie van de vergadering omdat de teamleden zo meteen weten waar ze moeten kijken om bepaalde informatie te zoeken.
  2. Plan en structureer de resultatenmeeting: laat een verantwoordelijke op voorhand een agenda maken met een overzicht van agendapunten die zeker besproken moeten worden. Zo voorkom je dat er onnodig tijd wordt verspild aan één specifieke klant of marketingtraject.
  3. Laat één persoon notities nemen tijdens de meeting, zodat de rest met volle aandacht actief deel kan nemen.
  4. Vat op het einde nog even kort samen wat er is besproken en wat nu de volgende stappen zijn. Met andere woorden: maak een samenvatting van de genomen besluiten en afgesproken acties per teamlid. Reflecteer daarbij meteen of het doel van de vergadering is behaald; is er besproken wat er besproken moest worden?
  5. Vergeet niet om een leuke selfie te maken tijdens de meeting, zodat ook je volgers kunnen mee genieten van een blik achter de schermen ;)

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score