Blog Informeer en inspireer je klanten via social media

Informeer en inspireer je klanten via social media

4 december 2019

Social media heeft als doel visuele content te delen met je volgers en is daarmee hét ideale kanaal om je potentiële en/of bestaande klanten te informeren én te inspireren.

Wil jij als bedrijf graag nieuwe klanten aantrekken door middel van laagdrempelige, leuke en toegankelijke communicatie? Dan moet je bedrijf wel aanwezig zijn op Facebook en Instagram. Maar dat weet je waarschijnlijk al. Maar hoe spring je eruit tussen al die andere bedrijven? Dat is vaak een moeilijkere opdracht. Zeker nu het organisch bereik voor bedrijfspagina’s drastisch is gedaald op Facebook.

  1. Deel visuele content: bewegende beelden en authentieke video’s scoren nog altijd het best op sociale media. Video wordt ook in 2020 weer een grote trend! Waarom scoort video zo goed? Omdat je maar enkele seconden hebt om de aandacht van je doelgroep te grijpen en de boodschap vaak al vroeg in het filmpje naar voren komt. De ideale lengte van zo’n video is meestal minder dan een minuut, deze kan je dus ook eenvoudig opnemen met je smartphone, dit hoeft niet per se met professionele apparatuur. Door het posten van een korte video is de kans groter dat je meer betrokkenheid, meer interactie en meer merkbekendheid zal genereren met je pagina’s.
  2. Laat de persoonlijkheid van je bedrijf zien: Breng de gezichten achter jouw bedrijf in beeld op je social media accounts door middel van leuke teamfoto’s, inspirerende quotes of humoristische Instagram stories. Wat speelt er binnen jouw bedrijf? Laat dit zien aan je volgers, want ze houden van authentieke bedrijfskiekjes. Door deze beelden te delen kan je eenvoudig en snel een connectie met je doelgroep opbouwen en meer merkbekendheid en zichtbaarheid opbouwen voor jouw bedrijf.
  3. Creëer meer zichtbaarheid: Het succes van je social mediastrategie wordt grotendeels bepaald door consistentie. Post daarom regelmatig op je sociale mediakanalen om meer zichtbaarheid te krijgen en zorg ook dat je een bepaalde herkenbaarheid kan hanteren. Door een typerende huisstijl te implementeren in je berichten en tone of voice. Hierdoor gaan je volgers je berichten sneller herkennen en zal je sneller de aandacht kunnen grijpen. Deze stijl zal jou dan ook onmiddellijk meer naamsbekendheid opleveren.

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen jou om social mediakanalen zoals Instagram, Facebook en LinkedIn strategisch in te zetten en een langetermijnrelatie op te bouwen met je volgers door het delen van de juiste en relevante content. Wil je graag weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Maak dan een afspraak bij ons op kantoor. De koffie staat klaar!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score