Blog Efficient communiceren met je klanten in onzekere tijden

Efficient communiceren met je klanten in onzekere tijden

18 maart 2020

In onzekere tijden, zoals tijdens deze COVID-19 crisis, is het uitermate belangrijk om duidelijk te communiceren met je klanten zodat ze op ieder moment weten wanneer je gesloten bent, welke maatregelen je treft en op welke manieren ze nog contact kunnen opnemen. Hoe pak je dit nu het beste aan? De afgelopen dagen hebben wij al heel wat vragen gekregen van KMO’s. Daarom geven wij 5 tips om doeltreffend te communiceren.

  1. Post regelmatig updates op social media: ben je als bedrijf volledig gesloten, werk je op afspraak of ben je geopend? Laat dit duidelijk weten aan je klanten. Maak gebruik van social media om je klanten goed te informeren. Blijf berichten plaatsen op social media; je potentiële klanten hebben nog nooit zoveel tijd gehad om zichzelf te oriënteren op het internet. Nu is het moment om ze te inspireren en top-of-mind te blijven met je bedrijf. Hulp nodig met het opzetten van een consistente social media strategie, waar je klanten daadwerkelijk iets aan hebben? Stuur dan een mailtje naar manon@creatic.com.


  2. Wijzig je openingsuren op Google Mijn Bedrijf: Om zeker geen verwarring te creëren is het aan te raden om je ‘Google Mijn Bedrijf’ pagina aan te passen. Via dit profiel kunnen lokale klanten je openingstijden checken. Pas deze aan indien je enkele weken gesloten bent. Doe je dit liever niet zelf? Stuur dan een berichtje naar denise@creatic.com om je aangepaste tijden door te sturen.


  3. Plaats een aankondiging op je website: Heb je een boodschap voor je klanten en wil je ze graag laten weten of je open of gesloten bent? Plaats deze boodschap op de home pagina van je website, zodat bezoekers de aankondiging meteen zien en weten wat ze kunnen verwachten. Dit kan ook via een pop-up die eenmalig de aandacht trekt. Wil je ook graag een aankondiging op je website plaatsen? Stuur dan je tekst naar joris@creatic.com.


  4. Laat je digitale marketingcampagnes aanstaan: Zoals hierboven al vermeld werd, hebben je potentiële klanten nog nooit zoveel tijd gehad om te scrollen op social media en eens te Googlen naar die producten of diensten waar ze al lang naar op zoek waren. Speel hierop in en laat je marketingcampagnes niet stilvallen! Blijf top-of-mind bij je consument en zorg ervoor dat je vindbaar en zichtbaar bent wanneer ze naar je op zoek zijn. Wil je graag je campagnebudgetten aanpassen? Stuur dan een berichtje naar wim@creatic.com.
  5. Stuur een mail naar je klanten: Zijn er bepaalde klanten waarmee je afspraken moet verzetten? Laat ze weten wat je motieven zijn en op welke manier ze eenvoudig een nieuwe afspraak kunnen inplannen. Communicatie is key. Zorg dat deze via zoveel mogelijk kanalen loopt en verspreid de juiste boodschap. Wil je graag een mailing sturen naar je klantenlijst? Mail dan ronnie@creatic.com.

Na het implementeren van deze 5 tips weten je klanten precies wat je van plan bent met je bedrijf en wat ze kunnen verwachten. Efficiënt communiceren wordt alleen maar belangrijker de komende weken, dus bereid je grondig voor. Voor andere vragen in verband met marketing en communicatie kan je terecht bij info@creatic.com.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score