Blog Een succesvolle webshop met onze 5 gouden tips

Een succesvolle webshop met onze 5 gouden tips

28 september 2022

Een webshop is tegenwoordig hét van hét, en haast een noodzakelijke investering wanneer je als lokale onderneming wil overleven in een oververzadigde markt. Ook bij Creatic kun je terecht voor een webwinkel op maat, die perfect bij je kmo past. En dat vieren we met 5 bruikbare tips voor je webshop die je écht niet links wil laten liggen!

In deze blogpost kon je lezen hoe wij bij Creatic met ons eigen webwinkelsysteem werken en waarom we dat precies doen. Toch zijn een betrouwbare software en een creatief design niet voldoende: net zoals de klantenbeleving in een fysieke winkel vaak het verschil maakt, hangt het succes van je webshop van meer af dan louter je aanbod. Wil je dus dat je online store écht winst genereert, dan raden we je de volgende stappen aan.

1. Professioneel met productfoto’s

Geen kat die je webshop een blik waardig gunt wanneer je wazige, onverzorgde of onduidelijke productfoto’s gebruikt. Klanten worden graag visueel verleid en gaan sneller over tot aankoop wanneer je hen aantrekkelijk beeldmateriaal voorschotelt, mét voldoende details. Dit straalt kwaliteit uit en boezemt vertrouwen in, waardoor die bestelling slechts enkele klikken ver weg is.

Vat je de koe meteen bij de horens en plan je een fotoshoot in? Lees ter voorbereiding deze blogpost, zodat alles zeker gesmeerd verloopt.

2. Gebruiksvriendelijke navigatie

Potentiële klanten knappen af op een webshop die onoverzichtelijk is, moeilijk te gebruiken of die regelmatig vastloopt. Besteed daarom altijd voldoende aandacht aan een functionele, gebruiksvriendelijke interface: een website die makkelijk te navigeren is leidt klanten zonder omwegen naar die aankoop waar je zo naar streeft. Bingo!

3. Snel & efficiënt afrekenen

Met een strategische webshop vinden de favoriete stuks van bezoekers moeiteloos hun weg naar het winkelmandje. Maar nét bij het betalen loopt het systeem spaak. Een dooddoener voor je verkoop, want na enkele pogingen schakelt je klant genadeloos over op een andere aanbieder. Een vlot afrekensysteem kiezen is dus de boodschap.

Let er daarnaast op dat je voldoende betaalmogelijkheden aanbiedt, zoals Bancontact, PayPal en iDeal, … Je wilt immers geen klanten mislopen doordat je simpelweg een tekort aan betaalmethodes aanbiedt.

4. Duidelijk verzend- & retourbeleid

Goede afspraken maken goede vrienden. Wanneer klanten een duidelijk verzend- en retourbeleid op je webshop vinden, levertermijnen inclusief, zullen ze niet aarzelen om te bestellen. Zorg bovendien dat je telkens een bevestigingsmail stuurt, zowel van de aankoop als van de verzending. Kunnen klanten hun order ook nog eens tracken? Dan swingt je klanttevredenheid de pan uit!

5. Trusted Shops-keurmerk

Meer winst met je webshop genereren? Dan is het Trusted Shops-keurmerk, dat al onze webshops hebben, werkelijk onmisbaar. Lees er hier alles over!

Graag je omzet verhogen met een tactische en uitnodigende webshop? Wij ontwikkelen deze voor jou, of je nu al een website hebt of nog helemaal geen online identiteit. Neem dus gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak door het onderstaande contactformulier in te vullen. Wij hebben goesting om samen te brainstormen, de koffie staat al klaar.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score