Blog Een sterk merk met corporate branding

Een sterk merk met corporate branding

27 september 2019

Het is belangrijk dat je bedrijf zich onderscheidt van je concurrenten. Een van de doelstellingen van professionele marketingcommunicatie is de kenmerken en waarden van je onderneming te laten gewaarworden in de perceptie die je doelgroep heeft over je organisatie. Om dat te bereiken, heeft je bedrijf in eerste instantie een eigen identiteit nodig. Een mooi logo, een sprekende baseline en een verzorgde huisstijl zijn alvast een goed begin, maar goede branding van een merk gaat verder.

Een beleving

Je bedrijfslogo en het consequent gebruik van bepaalde kleuren en lettertypes op je website, offertes, bestel- en leverbonnen, facturen, presentatiemappen, naamkaartjes, notitieblokken, briefpapier, enveloppen,… zorgt voor een betere herkenbaarheid van je bedrijf. Opvallen is dus de boodschap, maar tegenwoordig is de aandacht trekken niet voldoende om potentiële klanten ervan te overtuigen dat jouw product, merk of bedrijf beter is dan dat van de concurrentie. De meeste mensen zijn niet op zoek naar de laagste prijs, de beste service na verkoop, de hoogste kwaliteit, … neen, ze willen hun aankoop ‘beleven’ en dat jij, je product of dienst en je bedrijf een goed gevoel bij hen teweegbrengt.

Een doordachte aanpak

Onze klanten merken dat ook bij hun doelpubliek en zetten daarom steeds vaker in op ‘branding’. Een positief bedrijfsimago creëren is niet eenvoudig. Het vergt een doordachte aanpak. Creatic staat in voor al je drukklare of webklare ontwerpen en kan deze als onafhankelijke grafische partner uiteraard ook aanleveren aan derde partijen. We zien er steeds op toe dat je huisstijl permanent wordt gebruikt in al je verkoopkanalen. Daarnaast denken we als marketing partner graag met je mee om te bepalen wat de beste manier is om klanten te overtuigen om bij jou tot bestelling over te gaan en werken we graag in overleg een doeltreffende marketingstrategie uit.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score