Blog Een dag in het leven van onze Creative Designer: meet Mitchel

Een dag in het leven van onze Creative Designer: meet Mitchel

1 oktober 2020

Snoozer in de weekends, vroege vogel door de week: Als Creative Designer is elke ochtend voor mij een onbeschreven blad, klaar om gevuld te worden met nieuwe ideeën.

Nadat ik mijn papegaai Ollie uitgebreid goeiemorgen heb gewenst en snel een gezond ontbijt heb samengegooid, ben ik de deur uit, met een lange autorit voor de boeg. Dat vind ik allesbehalve erg; want aangezien ik in alles wel een bron van inspiratie vind, ben ik graag genoeg onderweg. Daar kom ik de meest interessante triggers tegen, die vaak uitmonden in de meest geslaagde concepten.

Wanneer ik dan, met alweer nieuwe ideeën in het achterhoofd, aankom bij Creatic, is het eerste wat ik doe mijn planning voor de komende dagen bekijken. Hierin ben ik vrij om zelf wat te schuiven, naargelang wat voor mij het beste werkt. Zo kan ik beginnen met de projecten waarvoor mijn inspiratie meteen op volle toeren draait: een must. En dan ga ik van start.

Mijn voormiddag begint doorgaans met een briefing over de klant, zodat ik voeling kan krijgen met diens visie: wat is zijn insteek als ondernemer, wat heeft hij precies in gedachten voor zijn website en branding, zijn er enkele voorbeelden die hij leuk vindt, etc. Mijn teamleden informeren me uitgebreid over het hoe en wat van de merkstrategie, ik ga vervolgens over tot brainstormen en het opdoen van inspiratie.

Daarvoor maak ik gebruik van media zoals Pinterest, Behance, Instagram, etc., waarna ik een sfeervol en passend moodboard samenstel. Zo lopen mijn brainstormsessies stilletjes over in hele namiddagen van ontwerpen en experimenteren met kleuren en vormen. Met Photoshop, Illustrator, InDesign en andere grafische programma’s bouw ik verder op mijn moodboard, waarbij ik meestal begin met het logo.

Daarbij combineren we de wensen van de klant steevast met een design dat ook strategisch de juiste doelgroep aanspreekt. Gaan we bijvoorbeeld voor een logo met enkel een merknaam of komt er ook een beeld bij? Welk lettertype is het meest geschikt, en in welke kleuren? Kiezen we voor een strakke en moderne of net een vrolijke en sierlijke stijl? Oogt het geheel zakelijk, of mag het allemaal wat informeler? Eens het logo helemaal goed zit, ga ik verder met het ontwerpen van een huisstijl die daar naadloos op aansluit.

Daarvan maak ik ook een look and feel op, in de vorm van realistische mock-ups. Deze stel ik aan de klant voor in een mooie presentatie, waarin ik volop met hem meedenk: over een strategische foto- of videoshoot, briefpapier, autobestickering, etc. Zodat hij een creatieve en commerciële totaalbranding ontvangt, waarmee hij zich kan onderscheiden van zijn concurrent en klanten moeiteloos verleidt.

Het fijne aan mijn job, dat is dat ze nooit stopt. Want hoewel ik mijn computer uitzet na een drukke werkdag, blijft mijn creativiteit onverstoord aanstaan, altijd en overal. Creatief bezig zijn is immers niet alleen mijn carrière, het is ook mijn grootste passie en vorm van ontspanning. En dus spendeer ik mijn vrije tijd vaak met het fototoestel in de ene hand en mijn gsm in de andere. Om een mooie citytrip te documenteren bijvoorbeeld, of door sociale media te scrollen, op zoek naar leuke plekken of beelden.

Zo blijf ik mezelf continu inspireren, maar ook uitdagen. Om het elke dag beter te doen, en de klanten van een branding te voorzien die perfect bij hun unieke onderneming past. Samen met ons hechte team, dat perfect op elkaar is ingespeeld en altijd het beste van zichzelf geeft. Net daardoor is geen dag bij Creatic hetzelfde, en ga ik altijd met een goed gevoel weer naar huis.


Wil ook jij graag met ons vakkundig team van digital creators aan de slag, om de uitstraling van je bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Wij zijn enthousiast om creatieve concepten uit te werken voor jouw onderneming, en je verhaal te vertellen met een mooie branding. Die niet alleen visibiliteit en leads, maar ook een nieuwe dynamiek in je onderneming brengt. Kom een keertje langs op ons kantoor te Pelt: wij zitten graag met je samen!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score