Blog De voordelen van een blog op je website

De voordelen van een blog op je website

8 september 2022

Dat je dit artikel aan het lezen bent mag alvast getuigen van de meerwaarde van een blog op je website. Et voilà: De boodschap is aangekomen, onze taak van vandaag zit erop en in feite kunnen we met deze paar zinnen afronden. Gelukkig gaan we dat niet doen, want hoogstwaarschijnlijk wil jij wel meer weten over de voordelen van een blog en of je tijd en budget moet investeren. Wel, waarom zeg je dat niet meteen?

Onze eigen blog is er het mooiste bewijs van: bij Creatic geloven we rotsvast in het verschil dat een blog, mits de juiste inhoud, kan maken voor je kmo. Een blog is vandaag namelijk allesbehalve passé: bekijk het als een dankbaar podium, waarop je de ruimte krijgt om met potentiële klanten te engageren op een manier die elders zelden mogelijk is.

Wil je bijvoorbeeld je bedrijfsvisie belichten of meer vertellen over je productieproces? Dan leent je website zich daar niet bepaald toe. Deze blijft doorgaans immers tot de essentie beperkt, om bezoekers geboeid te houden en meteen te overtuigen. Een overschot aan info werkt hier alleen maar overdonderend en is een echte afknapper.

Op je socialemediakanalen dan? Ook daar moet je niet zijn wanneer je met je kmo een keertje de diepgang wilt opzoeken. Zo’n Instagram-post met een prachtige foto maar dan een ellenlange caption eronder: we hebben er allemaal wel eens met een diepe zucht voorbijgescrold. En dus biedt de blog zich aan als het ideale platform!

Een blog op je website biedt een waaier aan mogelijkheden om creatief te communiceren met en over je bedrijf. Je krijgt carte blanche om een onderwerp aan te snijden dat volgens jou een toegevoegde waarde heeft voor je klant, en hoeft daarbij niet bang te zijn om wat meer uit de doeken te doen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een knappe realisatie met voor- en na-foto’s, waar je apetrots op bent en die je vakmanschap in de kijker zet? Een lovende testimonial door een tevreden klant, of misschien een artikel dat de ontstaansgeschiedenis van je onderneming in detail weergeeft? De mogelijkheden stapelen zich op!

Hoewel je misschien een heleboel te vertellen hebt, geven we je wél de tip om je per blogpost te beperken tot slechts één onderwerp. Niet alleen houd je rekening met de aandachtspanne van je lezer en blijft alles zo overzichtelijk (snackable content, zoals zaakvoerder Rob zou zeggen); door je input strategisch op te delen heb je ook meer om te posten. Handig!

De aandacht trekken naar je blog doe je ten slotte door, hoe kan het ook anders, er aantrekkelijke social posts over te maken. Let er bovendien op dat je niet telkens dezelfde soort content publiceert: varieer met visuele artikels, nuttige informatie, luchthartige verhalen, … maar daarover meer in een volgende blogpost. See what we did there? ;)

Lijkt een blog voor je kmo je wel wat en zou je graag een keertje met ons samenzitten om de mogelijkheden te overlopen? Stuur ons gerust een berichtje: we ontvangen je graag voor een vrijblijvend gesprek!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score