Blog De meerwaarde van persoonlijke content naast professionele visuals

De meerwaarde van persoonlijke content naast professionele visuals

15 februari 2021

Bij Creatic zijn we er heilig van overtuigd dat professionele foto’s, met af en toe een knappe video ertussen, een echte meerwaarde zijn om je KMO in de kijker te zetten via social media. Een must, al zeggen we het zelf, maar zeker niet de enige. Want hoewel dergelijke visuals een inspirerend imago neerzetten, zit de échte aantrekking voor klanten in de afwisseling met persoonlijke en laagdrempelige content.

Een bedrijf wordt immers gerund door mensen, en die zijn nu eenmaal niet 24/24 perfect. Krijgt je doelgroep de indruk dat jullie dat wel zijn (of pogen te zijn), dan zal het deze alsmaar meer moeite kosten zich in te leven in jullie content. Niet alleen is jullie boodschap niet meer herkenbaar, een té gelikte feed wordt uiteindelijk ook een tikje saai en repetitief. Dat kan dus anders!

Net zoals in de rest van het leven, zit ook de sleutel tot effectieve marketing in een mooie balans. Het ideale evenwicht tussen professionaliteit en huiselijke warmte, dat je bereikt door ook de spontane, niet-gestileerde momenten te delen. Uit het leven gegrepen, en ongefilterd. Wat trouwens niet betekent dat je niet alsnog een leuke instagramfilter over je foto kunt gooien voor een tof effect. ;)

Heb je je doelgroep duidelijk afgelijnd (waarover hier meer), probeer dan content de wereld in te sturen die naadloos bij diens persoonlijke interesses aansluit. Zodat je niet méér klanten aantrekt, maar de juiste, die graag engageren met je merk. Laat medewerkers met wie klanten later in contact komen bijvoorbeeld aan het woord over hun passie, toon komische momentjes op de werkvloer, etc.

Zo geef je je klant de kans deel uit te maken van de beleving van je bedrijf, en zelfs rechtstreeks met jou te interageren. Niet alleen vangt hij een glimp op van hoe het er écht aan toegaat achter de schermen, mits jouw goedkeuring kan hij ook een vorm van inspraak krijgen. Met polls waarin hij zijn voorkeur kan aangeven bijvoorbeeld, zorg je ervoor dat hij zich gehoord en belangrijk zal voelen.

Maar ook als ondernemer biedt deze aanpak je handige opportuniteiten, zoals bijvoorbeeld de kans niet alleen de highs, maar ook de lows van je pad aan te kaarten. Deel je de levenslessen die je gaandeweg opdoet met klanten, dan laat je zien dat je relatable en menselijk blijft, maar ook dat je anderen oprecht wilt helpen. Iets dat ongetwijfeld bij zal blijven en je geloofwaardigheid zal boosten!

Zo etaleer je de unieke sfeer die er in jouw bedrijf leeft, en die door geen concurrent na te bootsen is. Het is echter niet omdat je unieke content post, dat deze ook bruikbaar is. Probeer dus altijd een stukje mee te geven van je bedrijfswaarden: een vleugje humor, vertrouwen, innovatie, creativiteit, transparantie, … wat jou als KMO ook kenmerkt, vertel het op een familiale manier met social media.

Hoewel we je bij Creatic dus volop aanmoedigen om foto- en videografie van goede kwaliteit in te zetten, raden we je aan dat evenzeer te doen met toegankelijkere content. Een boomerang, reel, instagramfilmpje of -snapshot is snel gemaakt en een kleine moeite, maar met een maximum aan resultaat. En veel leuke reacties natuurlijk!

Meer weten over de strategieën die wij inzetten om jouw KMO succesvol te doen groeien, ook in onzekere omstandigheden zoals de huidige? Aarzel niet om contact met ons op te nemen: onze creatieve koppen en vakfanaten zitten graag met je samen om een strategisch plan op maat uit te werken.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score