Blog De investeringsaftrek die van 2020 een fiscaal aantrekkelijk jaar maakt

De investeringsaftrek die van 2020 een fiscaal aantrekkelijk jaar maakt

20 augustus 2020

Het coronavirus heeft 2020 nog steeds in zijn greep, en gooit ongetwijfeld roet in het eten van zowel de beginnende als de doorwinterde ondernemer. Eerder wezen we bij Creatic al op het belang van een digitale aanpak om je business boven water te houden in woelige tijden: een vruchtbare piste die nu ook door de federale overheid wordt gesteund.

Want wanneer je in 2020 in de oprichting of uitbreiding van je activiteiten als onderneming investeert, wordt dit – onder bepaalde voorwaarden natuurlijk – beloond met een verhoogde investeringsaftrek tot wel 25%. Je geniet met andere woorden een fiscaal voordeel, waarbij een percentage van de aankoopwaarde van je investering (éénmalig) wordt afgetrokken van je belastbare winst.

Het is dan ook geen toeval dat deze aftrek, mits hij binnen de belastbare periode ligt, van toepassing is op digitale investeringen. En laat dat nu net zijn waarmee wij je onderneming op de kaart zetten! Want door middel van strategische websites, overtuigende webwinkels en op maat gemaakte webapplicaties met een unieke user experience, zorgen wij ervoor dat jij klanten aantrekt als nooit tevoren.

Doe je dus beroep op the Creatic magic voor een website, -shop, blogplatform, productcatalogus, verhuursysteem, reserveringsmodule of dergelijke, dan gaat het om afschrijfbare immateriële vaste activa. Hiervan kun je de aftrek spreiden over de periode van nuttig gebruik (doorgaans beperkt tot een maximumtermijn van 5 jaar), en kunnen bovendien zowel eenmanszaken als kleine vennootschappen profiteren.

Gert en Ronnie samen aan het werk

Heb je in 2019 geen gebruik gemaakt van je investeringsaftrek? Dan hebben we goed nieuws, want de overdracht hiervan is omwille van de Corona-maatregelen verlengd naar de twee volgende belastbare tijdperken in plaats van één. Ook wanneer je winst ontoereikend blijkt, is het bovendien mogelijk deze investeringsaftrek – opnieuw onder voorwaarden weliswaar – over te dragen op je winst van het volgende belastbaar tijdperk.

Deze onverwachte meevaller die 2020 fiscaal plots een pak interessanter maakt, daar is het Creatic-team alleen maar dankbaar voor. Want des te meer ondernemers beseffen dat ze hun KMO met digitalisering kunnen in leven houden en zelfs doen groeien, des te meer wij hen daarin kunnen bijstaan met de juiste strategieën en professioneel advies.

Vele ondernemers maken ondertussen dan ook al dankbaar gebruik van deze investeringsaftrek. Let wel: ieder bedrijf is anders. Daarom raden wij je ten stelligste aan om op voorhand je boekhouder of accountant te raadplegen, zodat je er zeker van bent dat je met je onderneming de goede richting inslaat.

Interesse om je KMO in 2020 met digitale strategieën te doen groeien en niet alleen succes, maar ook een mooie investeringsaftrek te genieten? Maak nu een afspraak met ons enthousiaste team van digital creatives en vakfanaten: wij begeleiden je van A tot Z!

Bron: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/subsidiedatabank/investeringsaftrek

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score