Blog De designtrends van 2022 volgens onze creatieve ontwerper

De designtrends van 2022 volgens onze creatieve ontwerper

16 juni 2022

Recent kon je hier lezen hoe onze creative designer Mitchel zijn inspiratie internationaal ging halen, namelijk op het OFFF-event te Barcelona. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over en dus geraakt Mitchel maar niet uitverteld over alles wat hij heeft opgestoken. En, toegegeven, we hangen tijdens de lunchpauze aan zijn lippen. We delen graag de meest prominente designtrends van 2022 met jou.

  1. Maximalisme

Hoewel het minimalisme nog lang geen verleden tijd is (less is more blijft een klassieker), valt er dit jaar ook heel wat te zeggen voor het maximalisme. Wil je je kmo er doen uitspringen en ben je niet bang van een gewaagde keuze, dan zijn de felle kleuren, sterke contrasten, gelaagde afbeeldingen en gemixte lettertypes een goede manier om er online uit te springen.

Denk aan de opvallende popcornzakjes van Proper Corn of de knallende kleurtjes van de chocoladerepen van Tony’s Chocolonely bijvoorbeeld!

  1. Geanimeerde logo’s

Een website waar beweging in zit wekt meteen interesse en straalt, als het goed is tenminste, een stevige portie pit uit. Die lijn trekken onze developers in 2022 graag door. Want wat is meer herkenbaar dan een straf logo? Een straf logo dat ook nog eens creatief geanimeerd is!

Wat meer inspiratie nodig? Coca-Cola, Walt Disney en zelfs Netflix deden met hun bewegende logo’s voor hoe het moet.

  1. Versimpelde logo’s

Hoewel logo’s meer geanimeerd worden, krijgen ze tegelijk ook een simpelere vormgeving. Bekende merken zoals Heinz, Burger King, Renault, … gaven recent het goede voorbeeld en groeven hun oude ontwerpen op uit de archieven om ze een make-over te geven. Een logo van de jaren stillekes in een modern, strakker jasje? Dat is de ideale combinatie van authentiek, nostalgisch en toch innovatief!

  1. Jaren 70

De jaren 70 zijn terug, en hoe! Geen paniek: je hoeft niet meteen jeansbroeken met olifantenpijpen te gaan shoppen om weer mee te zijn. Wél een aanrader zijn frisse kleuren op je website, fleurige motieven en hippe patronen. Of om het wat visueler te maken: een branding die wat weg heeft van de lekstokken van Chupa Chups.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertalen je inspiratie naar een stijlvol geheel, dat helemaal bij jou en je merk past.

  1. Handgetekende illustraties

Met het team praten we wel eens over the Creatic way. Dit betekent vele dingen, maar doorgaans bedoelen we dat er Persoonlijkheid met de grote P moet zitten in onze websites. En daar sluit deze trend hélemaal bij aan!

Door passende tekeningen in je design te integreren, creëer je immers een vertrouwelijke sfeer en een point of interest. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Den Hofmeester, voor wie wij een uitnodigende en klassevolle website ontwierpen mét illustraties.

Lijkt het ook jou wat om met deze trends te spelen voor de nieuwe website van je kmo en zo je doelpubliek voor je te winnen? Of ben je niet zo trendgebonden en wil je met je webdesign trouw blijven aan jouw unieke stijl? Bij Creatic is alles mogelijk. Neem dus gerust contact op, dan laten we onze ideeën de vrije loop tijdens een vrijblijvende brainstormsessie!

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score