Blog Communiceer zo laagdrempelig mogelijk

Communiceer zo laagdrempelig mogelijk

27 september 2019

Je hebt geïnvesteerd in een nieuwe website. Een goede stap op weg naar zakelijk succes. Zorg ervoor dat je investering rendeert. Je kunt online adverteren om meer bezoekers naar je website te lokken. Jouw inspanning levert echter pas resultaat op als die bezoeker vervolgens contact opneemt met je bedrijf. Het is van groot belang dat je gemakkelijk bereikbaar bent om de conversie te maximaliseren. Via elke pagina van je site moet jouw potentiële klant je kunnen bereiken. Vermeld je e-mailadres en telefoonnummer in header en/of footer, voorzie een contactpagina met een contactformulier, je adresgegevens en een routebeschrijving. 

Denk steeds in functie van je webbezoeker

Een uitgebreid contactformulier met meerdere verplichte velden verschaft je veel informatie: adresgegevens, btw-nummer, enzovoort. Handig voor jou, maar misschien schrikt het de bezoeker af om al die info prijs te geven. Stel jezelf de vraag of je al die gegevens op dit moment nodig hebt. Wellicht niet. Op de infopagina van je site kun je bijvoorbeeld met een terugbelverzoek werken. In het formulier dat je daarvoor gebruikt, vraag je bijvoorbeeld enkel de naam en het telefoonnummer van de bezoeker. Het vergt niet veel tijd en moeite om die data in te vullen. Als je vervolgens ook vlug reageert op dat verzoek maak je beslist een goede indruk en zal de kans dat die persoon een klant van je wordt, vergroten.

Launch en evaluatie met de klant

Test voor optimaal resultaat

Via testen kun je nagaan wat de beste methode is om je website bezoeker aan te zetten tot actie. Een voorbeeld: Voor de website van onze klant Cuzzi gebruikten we op de productpagina van de Kubus Watertafel in eerste instantie een formulier waarin naam en telefoonnummer van de bezoeker werd gevraagd. Op de pagina van de Ronde Watertafel gebruikten we op dat moment een formulier waarin naam en e-mailadres van de bezoeker werd gevraagd. Via de analyse van de webstatistieken ontdekten we dat beide pagina’s in een bepaalde week door ongeveer evenveel personen bezocht werden, maar dat via de pagina van de Kubus Watertafel slechts 3% van die bezoekers telefonisch gecontacteerd wensten te worden, terwijl via de productpagina van de ronde waterelementen 8% van de bezoekers een mail van de firma verwachtten. Die trend zette zich in de weken daarna verder en daarom werd beslist om op de pagina van de Kubus Watertafel ook het e-mailadres in plaats van het telefoonnummer van de bezoeker op te vragen. Deze beslissing bleek de conversie van de website ten goede te komen, in de periode na die aanpassing steeg de conversie van de pagina van de Kubus Watertafel met 53%.

Conclusie

Ook jij kunt met zulke kleine aanpassingen meer rendement uit je website halen. Door op verschillende pagina’s van je site telkens je formulieren iets anders op te bouwen, kun je struikelblokken ontdekken, oplossen en bijgevolg meer leads genereren.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score