Blog Brainstormsessies laten jouw KMO digitaal groeien

Brainstormsessies laten jouw KMO digitaal groeien

14 oktober 2019

Wekelijks bepalen wij doeltreffende en creatieve marketingstrategieën voor onze klanten middels creatieve brainstormsessies. Zo bereiden wij KMO’s voor om next level digitaal te groeien.

De dag van vandaag heeft een KMO een doeltreffende strategie nodig om in business te blijven en verdere groei te ondersteunen. De juiste merkstrategie, in combinatie met een sterke online zichtbaarheid, is hierbij cruciaal. Dit zorgt ervoor dat jij jouw doelgroep op de juiste manier, met de juiste boodschap, kan aanspreken, overtuigen en omzetten naar potentiële klanten. Maar hoe doen we dat eigenlijk?

Een eerste stap is een analyse van de online zicht- en vindbaarheid van jouw KMO, in combinatie met een online marktonderzoek. Hierdoor verkrijgen we een eerste beeld van de huidige bedrijfssituatie. Vervolgens organiseren we op ons kantoor een inspirerende brainstormsessie van enkele uren waarbij we samen actief aan jouw bedrijf werken. In functie van je doelstellingen bepalen we een digitale strategie met als resultaat een ‘hands-on’ marketingplan, volledig ontwikkeld door ons team van online-marketeers. Dit marketingplan bevat alle elementen die nodig zijn om je bedrijf digitaal te laten groeien.

  • Het bedrijf tot in detail in beeld brengen: we bekijken onder andere hoe we de liftetime value van je bestaande klantrelaties kunnen verhogen.
  • De doelgroep en ideale klant specifiëren: We brengen je ideale klant in beeld en spelen met ons merkverhaal maixmaal in op hun behoeften. Vervolgens bereiken we met de juiste uitstraling je ideale klant die je dienst of product naar waarde schat. Samen bekijken we bij welke doelgroep verdere groei te bereiken is.
  • Het bedrijf correct profileren in de markt: Met een doelgerichte strategie profileren we je bedrijf op de juiste manier in de markt. Door je bedrijf op de juiste manier te profileren verleiden we de potentiële klant om voor jou te kiezen.
  • Het stategisch inzetten van digitale marketing: We bepalen de optimaalste route naar een goede online zicht- en vindaarheid van jouw bedrijf & bepalen hoe we jouw online reputatie een boost kunnen geven. Een unieke mogelijkheid van digitale marketing is dat je de resultaten kunt meten. Wanneer je de doelstelling duidelijk in beeld heb, ben je dus ook beter in staat elke marketingactie beter te evalueren en tijdig bij te sturen. Zo modder je niet aan, maar ga je veel strategischer te werk en zal je marketingbudget beter besteed worden.

It’s all about strategy

Creatic heeft dit jaar reeds meer dan 30 bedrijven mogen ondersteunen bij het bedenken van een doeltreffende marketingstrategie. Hierdoor bereikt men strategisch meer klanten en verhoogt tegelijkertijd de lifetime value van jouw bestaande klanten. Er wordt altijd businessminded met jouw KMO meegedacht en commerciele inzichten gebruikt om de meerwaarde van de onderneming te accentueren en de sales succes te vergroten om een doelgerichte marketingstrategie uit te werken.

Dit strategietraject heeft een gemiddelde looptijd van 3 tot 5 weken en omvat een online-marketinganalyse en online markonderzoek, een inspirerende brainstormsessie & een ‘hands-on’ marketingplan waarmee de KMO zelf aan de slag kan gaan of een professional kan inschakelen. Omdat dit een adviesverlenende activiteit betreft, wordt deze voor 40% gesubsidieerd door KMO-Portefeuille. Wil jij ook graag werken aan de digitale groei van jouw bedrijf? Laten we dan eens samenzitten.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score