Blog 7 redenen om gebruik te maken van de kracht van recensies

7 redenen om gebruik te maken van de kracht van recensies

27 september 2019

Wist jij dat recensies een enorm krachtig wapen kunnen zijn om de bezoekersaantallen van je website te verhogen? Ook jij kunt dit wapen inzetten door jouw positieve reviews op je website te laten plaatsen. Wij geven 7 redenen om zeker gebruik te maken van de kracht van recensies.

Positieve recensies kun je zien als een sterke magneet voor je website. We zullen je uitleggen waarom: ieder bedrijf kan natuurlijk wel op zijn website schrijven dat het de beste, snelste, klantvriendelijkste of op een ander vlak een stuk beter is dan de concurrentie, maar is dat zo? Niemand zal het echt weten, totdat het ervaren is. Daarom zijn ervaringen zo belangrijk. Zeer veel mensen zijn gevoelig voor de ervaringen van anderen. Als ze zien dat er een groot aantal mensen gebruik hebben gemaakt van een product of dienst, zullen ze zelf ook sneller hiervoor kiezen. Als er zichtbare positieve ervaringen zijn met een bedrijf, zal dit eerder aanspreken en zal het bedrijf in vertrouwen winnen!

In dat opzicht zijn mensen niet echt trendsetters maar eerder volgers. Het is dan opvallend dat weinig bedrijven kiezen om dit wapen in te zetten. Je kunt tenslotte met reviews van je huidige klanten, je potentiële nieuwe klanten overtuigen van de kwaliteit van je dienstverlening! Op deze manier trekken de klanten elkaar aan. Een mooiere manier van publiciteit is er eigenlijk niet! Tevreden klanten zullen er met alle plezier aan meewerken.

7 redenen om gebruik te maken van de kracht van recensies op een rijtje:

  • Het wekt vertrouwen bij bezoekers van je site;
  • Mensen lezen ook een mening van een ander en niet alleen van het bedrijf zelf;
  • Je USP’s krijgen nog meer aandacht;
  • Het verhoogt de conversie;
  • Mensen blijven langer op je website (goed voor je ranking in de zoekmachine);
  • Het verhoogt de betrokkenheid;
  • Je leert zelf veel van deze informatie, welke sterke kanten worden het meest gewaardeerd.

Laten we eens kennis maken

Trends Gazellen 2023 genomineerd
Gemiddelde Facebook score
Gemiddelde Trustlocal score
Gemiddelde Google score